Boekhoudpakket: Welke past bij u?

Online boekhoudpakket kiezen?

Wanneer je voor jezelf begint of op zoek bent naar een ander boekhoudpakket, kom je in je zoektocht diverse pakketten tegen. Waar begin je je zoektocht?

Deze pagina is een onafhankelijke overzichtspagina. Er zit voor ons geen enkel commerciële waarde aan het overzicht. Het overzicht dient uitsluitend ter inspiratie bij uw keuze voor een boekhoudpakket.

1) Online toepassing of een traditioneel pakket?

Het merendeel van de boekhoudpakketten bestaan tegenwoordig uit een online toepassing. De online toepassing biedt diverse voordelen. Je kunt eenvoudig toegang krijgen tot het boekhoudpakket op iedere willekeurige plek waar internet is, hierdoor kun je flexibeler werken. De traditionele pakketten zoals Excel zijn vaak bij kleine ondernemers alleen opgeslagen op de pc/laptop. Wanneer de laptop gestolen wordt of crashed, zijn alle gegevens verloren.
De online toepassing zijn vaak up-to-date en kunnen bij groei van de onderneming eenvoudig meegroeien. Ook kun je bij een webshop steeds makkelijker een koppeling krijgen.

De kans om fouten te maken wordt ook kleiner, in Excel bijvoorbeeld, is een typefout snel gemaakt. In de online toepassing kun je eenvoudig facturen maken en direct verzenden. Daarnaast blijven klanten opgeslagen in een database, waardoor je snel je klant gevonden hebt.

Ons advies:
Kies een boekpakket dat goed bij jouw situatie past en waar je je prettig bij voelt. Online werken kent zijn voordelen omdat je op iedere willekeurige plek met internet je administratie bij kunt houden en geen risico loopt wanneer je computer/laptop gestolen wordt of crasht. 

Echter, wanneer je met kassasystemen werkt, raden we aan om met een boekhoudpakket te werken die op de computers intern zijn aangesloten. Wanneer internet bijvoorbeeld niet werkt, werken deze systemen vaak ook niet synchroon met het boekhoudpakket. In dat geval kan het pakket beter geïnstalleerd worden op een interne server, waar de computer mee in verbinding staan.

Het kan ook zijn dat je nog niet toe bent om online aan je administratie te werken, ook dan raden we aan met een installatie op pc/laptop te werken. Hierbij moet er wel gezorgd worden dat de administratie goed opgeslagen wordt en er een back-up gemaakt wordt (externe harde schijf/server/in de cloud). Dit is geldt met name voor gebruikers die in Excel werken.

Welk boekhoudpakket kies ik?

Er zijn in Nederland vele boekhoudpakketten, daarom is het lastig kiezen welk pakket je kiest. Omdat CijferAdvies een samenwerkingsverband tussen boekhoudkantoren is, werken we niet met verplichte boekhoudpakketten. Wij hebben kennis en ervaring met vele boekhoudpakketten, zodat u niet verplicht bent met een ander boekhoudpakket te werken.

We hebben de bekendste pakketten op een rij gezet:
NB: Als uw pakket niet tussen onderstaande pakketten staat, wil dat niet zeggen dat wij hier niet mee werken! U kunt contact opnemen met uw dichtstbijzijnde boekhoudkantoor voor de mogelijkheden.

Boekhoudpakket soorten:


E-boekhouden

E-Boekhouden

Het boekhoudpakket E- Boekhouden kunt u ook gebruiken wanneer u zelf geen boekhoudkennis heeft. Het boekhoudpakket beschikt over een boekhoudmodule en een facturatiemodule (inclusief urenregistratie, offertemodule en voorraadbeheer).
Met dit pakket kunt u op een eenvoudige en professionele wijze boekhouden en facturen maken, in uw eigen huisstijl. Daarnaast heeft uw boekhouder gratis toegang tot uw pakket, waardoor zij efficiënt uw administratie kunnen verzorgen.

Toepassingen E-boekhouden: 
koppeling met uw bank
Scan & herken functie

Tarieven E-Boekhouden: zie website E-Boekhouden

Heeft u interesse in E- boekhouden? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket Twinfield

Twinfield

Twinfield is een van de grootste aanbieders van de online boekhoudpakketten. Het pakket is overal toegankelijk en eenvoudig te koppelen met bestaande bedrijfsapplicaties (Twinapps). Ook de kantoren van CijferAdvies werken met Twinfield.
Continue zijn ze het pakket aan het ontwikkelen, zodat ze u als klant altijd het meest innovatieve product kunnen aanbieden.

Toepassingen Twinfield: 
Automatische bankkoppelingen
Standaard rapportages maken

Tarieven Twinfield: zie website Twinfield

Heeft u interesse in Twinfield? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Informer

Boekhoudpakket Informer

Informer is een vooruitstrevende boekhoudsoftware sinds 1993. Informer wordt gepresenteerd als een snelle, eenvoudige en goedkope online boekhoudservice. Informer is een transparante boekhoudsoftware gericht op de wensen en behoefte van de ondernemer. De software is een verlengstuk en biedt diverse interessante services: Scan & Herken, heldere inzichten in je administratie middels overzichten welke daardoor makkelijk te begrijpen zijn en debiteurenbeheer. De gedachte achter Informer is dat zij streven dat iedere gebruiker zijn eigen administratie kan bijhouden.

Toepassingen Informer
Slimme overzichten van je administratie
Scan & herken van facturen/bonnen

Tarieven Informer: zie website Informer

Heeft u interesse in Informer? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket Exact

Exact

Exact is een boekhoudpakket wat al 10 jaar bestaat, echter de voornemens zijn om hard te groeien naar een top 3 speler. Hiermee zijn ze al aardig op weg.
Via de webwinkelsoftware worden orders automatisch verwerkt en de omzet kan eenvoudig via een mobiele app bekeken worden. Als webwinkelier kun je met de software van Exact, wat ooit niet meer was dan een boekhoudpakket, uit de voeten wat betreft ERP, CRM, WMS, klantenservice en uiteraard de boekhouding.

Toepassingen Exact:
Debiteurenbeheer
Mobiele apps
Scan & Herken

Tarieven Exact: zie website Exact online

Heeft u interesse in Exact? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket Snelstart

Snelstart

Snelstart biedt administratieve software aan voor iedere branche. Met name bouwbedrijven gebruiken vaak Snelstart. Snelstart werkt met verschillende pakketten, dus het is aan te raden goed te kijken naar hetgeen u nodig heeft en waar behoefte voor is. Voor starters hebben ze een eenvoudig boekhoudpakket waarin u eenvoudig kunt factureren en boekhouden.

Toepassingen Snelstart: 
Eenvoudig factureren en boekhouden
Koppeling bank (niet in ieder pakket!)

Tarieven Snelstart: zie website Snelstart

Heeft u interesse in Snelstart? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket King

King

King is een zeer compleet boekhoudpakket. Het pakket biedt diverse mogelijkheden, maar bij aanschaf moet u wel eerst kijken naar hetgeen u nodig heeft. Door het ruime aanbod, kan dit wel eens lastig zijn. U kunt hiervoor ook contact met ons opnemen, zodat we met u meekijken.
Met name voor de wat grotere ondernemers is King een interessant boekhoudpakket, omdat zij het grootste pakket aanbieden. Echter zijn sommige punten complex, met name koppelingen in Magento, welke soms handmatig uitgevoerd moeten worden.

Toepassingen King: 
Ledenadministratie
Voorraadadministratie
ERP software

Tarieven King: zie website King

Heeft u interesse in King? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket Clearbooks

 

Clearbooks

Clearbooks is een zeer compleet pakket dat alles bevat om de boekhouding van de onderneming op een eenvoudige manier te kunnen doen. Relatiebeheer, het aanmaken en verzenden van verkoopfacturen, bankkoppelingen en het inboeken van inkoopfacturen, het is allemaal mogelijk.
De heldere prijsstructuur zorgt ervoor dat je eenvoudig uw keuze kunt maken.

Toepassingen Clearbooks: 
Bankkoppelingen
Offertes en facturen verzenden
Rapportages

Tarieven Clearbooks: zie website Clearbooks

Heeft u interesse in Clearbooks? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket Reeleezee

Reeleezee

Reeleezee staat voor real easy. Dat gebruiksgemak straalt van het boekhoudpakket af: heldere invoer, duidelijke taal, geen boekhoudjargon waar het niet nodig is. Ook voor ondernemers zonder veel administratieve kennis kunnen met dit pakket werken. Wanneer groei in de onderneming toe treedt, groeit dit pakket net zo makkelijk met uw onderneming mee.

Toepassingen Reeleezee: 
Bankkoppelingen
BTW aangifte staat vooringevuld klaar
Eenvoudig uitbereiden

Tarieven Reeleezee: zie website Reeleezee

Heeft u interesse in Reeleezee? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakket DigitaleFactuur

Digitale factuur

Met Digitale factuur kunt u eenvoudig uw facturen voorzien van uw huisstijl. Daarnaast kunt u via de bonnetjes module kunt u eenvoudig uw bonnen invoeren en de status aanpassen. Wanneer iets betaald is, geeft u eenvoudig aan.
Wanneer u werkt met abonnementen, kunt u deze ook invoegen, zodat de facturen automatisch betaald worden.

Toepassingen Digitale Factuur:
Eenvoudig facturen maken

Tarieven Digitale Factuur: zie website Digitale Factuur

Heeft u interesse in Digitale factuur? Neem dan contact op met een van onze CijferAdvies boekhoudkantoren in de buurt.


Boekhoudpakketten vergelijken

Wil je boekhoudpakketten vergelijken? Neem dan contact op met een van onze administratiekantoren in de buurt. Wij adviseren en helpen u graag.
Wanneer u op zoek bent naar een Boekhoudpakket, dan kan het soms prettig zijn het pakket te kiezen waar uw administratiekantoor veel mee werkt. Bij vragen kunt u dan ook bij hen terecht!

NB: Deze pagina is een onafhankelijke overzichtspagina gemaakt door CijferAdvies. Er zit voor ons geen enkele commerciële waarde aan het overzicht. Het overzicht dient uitsluitend ter inspiratie bij uw keuze voor een passend boekhoudpakket!

Staat uw boekhoudpakket er (nog) niet tussen? Geef deze dan door aan Leonie van Zante via: info@cijferadvies.nl

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws
op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.

Something went wrong. Please check your entries and try again.