Search Results for: btw

Antwoorden over Belastingplan: pensioen, BTW en box 3

Antwoorden over Belastingplan: pensioen, BTW en box 3

Zzp’ers krijgen al vanaf 1 januari 2023 met terugwerkende kracht meer ruimte voor hun pensioenopbouw. Dat bevestigt staatssecretaris Van Rij van Financiën in antwoorden op vragen over het Belastingplan 2023. Ook gaat hij in op onder meer het 0% BTW-tarief op zonnepanelen, box 3 van de inkomstenbelasting en de vliegbelasting.

Lees meer »

Met name Vpb en btw zorgen voor toename belastinginkomsten overheid

De overheidsinkomsten stegen het eerste halfjaar met 12%, oftewel €22 miljard ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ruim €17 miljard van de toename kwam uit belastingen en wettelijke premies. Met name de vennootschapsbelasting en de btw droegen bij aan deze toename, respectievelijk met bijna €7 miljard en bijna €5 miljard. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de overheidsfinanciën.

Lees meer »

Btw webshop buitenland, hoe zit dat?

Het idee kan al enige tijd door je hoofd rondspoken, maar vandaag is het tijd voor actie. Je gaat een webshop beginnen, want daar kun je jouw passie echt in kwijt. Waar moet je nou op letten en wat heb je nodig?
Een webshop is uiteindelijk een middel en niet het doel. Je begint een webshop omdat je een product of goed idee wilt verkopen. Er zitten alleen een aantal voordelen vast aan een webshop tegenover bijvoorbeeld een echte winkel.

Lees meer »

Ondernemers krijgen per sms herinnering btw-aangifte

Ondernemers die over het tweede kwartaal van 2022 of juni 2022 nog geen btw-aangifte hebben gedaan, ontvangen van 2 tot en met 4 augustus een sms-bericht van de Belastingdienst. In het bericht staat dat zij uiterlijk 7 augustus 2022 btw-aangifte moeten doen over deze tijdvakken en ook moeten betalen.

Lees meer »

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.