Groeien door bedrijfsovername.

Recent is er ondersteuning gegeven door onze groep van specialisten binnen CijferAdvies bij bedrijfsovernames. Onder leiding van Adriaan Koppens is een team samengesteld om enkele ambitieuze klanten te ondersteunen, die door middel van een bedrijfsovername wilden groeien.

De waardebepaling, de financiering, het boekenonderzoek en het opstellen van de koopovereenkomst werden in het team van specialisten voorbereid en uitgevoerd.

Niet alleen de koopprijs en de financiering zijn van belang, maar ook alle fiscale consequenties zijn van belang. In een van de gevallen is door een slimme constructie ca € 56.000, – bespaard aan overdrachtsbelasting.

Daar waar de ondernemer vooral gespitst is op het marktaandeel en de omzet verhoging, is door het team veel aandacht gegeven aan zaken zoals de integratie van 2 culturen, het samenvoegen van systemen en processen.

Door ook na de overname actief te zijn, wordt de opgedane kennis van het team optimaal gebruikt en plukt de ondernemer daar de vruchten van.

Voor de betrokken administratiekantoren is een overname een bijzondere gebeurtenis.

Om in een team van specialisten mee te draaien geeft niet alleen inzicht, maar vooral een dynamiek om jouw klant op een uiterst professionele manier verder te helpen bij de realisering van zijn droom.

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws
op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.

Something went wrong. Please check your entries and try again.