0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Bedrijfsovername en bedrijfsopvolging

Je staat voor een keuze: doorgroeien of niet?
Denk na over de toekomst van jouw bedrijf

Jouw ambitie en ondernemerschap brengt je succes. Maar, je wilt meer, je wilt verder. Je staat voor een keuze: doorgroeien of niet? Hoe ga je het aanpakken?

Ik wil versneld groeien. Welk bedrijf kan ik overnemen?

Groei op eigen kracht gaat langzaam, groei door een overname versnelt en geeft een boost. Niet alleen grote ondernemingen groeien zo. Ook de kleine zelfstandige of binnen het MKB zijn er ondernemers met lef. Kun je het dromen, dan kun je het doen! De CijferAdvies-specialist kan je daarbij helpen. Het maken van een waardebepaling, de keuze voor de juiste ondernemer of onderneming, de onderhandeling, de financiering en de begeleiding naar een succesvolle periode na de aankoop

Ik wil mijn bedrijf verkopen, maar aan wie?

Wat de reden ook mag zijn, wanneer de keus is gemaakt om het bedrijf te verkopen, sta je voor een avontuurlijk proces. Je kent de markt, je vakgebied; aan wie kun je nu het bedrijf verkopen waarin je al je energie hebt gestoken? Wie gun je het en wie betaalt daar een goede prijs voor? Voor jou een nieuw avontuur. CijferAdvies heeft specialisten die een bedrijfswaardering kunnen maken, kopers kunnen zoeken en de onderhandeling tot een goed einde kunnen brengen. Zij zijn bekend met de hobbels die je kunt tegenkomen in het verkoopproces. De zogenoemde ups en downs, de haken en ogen die voorkomen. Ga niet zelf het wiel uitvinden, maar laat je helpen door een specialist die het al vele malen succesvol heeft gedaan.

Ik wil mijn bedrijf laten overnemen door mijn kind(eren). Hoe moet ik dat regelen?

Is het bedrijfsbelang ook een familiebelang, dan heeft de overname meer voeten in de aarde dan een simpele aandelenoverdracht. De privéomstandigheden spelen dan zakelijk altijd mee. Het hoofd en hart willen soms een andere weg inslaan. Verschillende belangen, vergen een objectieve en inlevende participatie van de adviseur. Als familieverhoudingen onder druk komen te staan, is de rol van de adviseur tevens die van een mediator. Deze kijkt naar het gezamenlijk belang, maar ook naar het belang van de onderneming. 

Denk vooruit

Een bedrijfsovername of -opvolging begint met vooruitdenken. De ervaren CijferAdvies-specialist denkt graag met je mee. Aan tafel met een specialist van CijferAdvies komen altijd belangrijke onderwerpen aan de orde zoals;

  • Is de opvolger de geschikte persoon?
  • Waar is ondersteuning nodig?
  • Hoe denken andere familieleden/ belanghebbenden over de opvolger of overname?
  • Hoe is de performance in de makt bij klanten/ opdrachtgevers?
  • Hoe moet de overdracht worden gefinancierd?
  • Welke belangen spelen op de achtergrond?
  • Wat is het toekomstperspectief na de overdracht?

Meer weten over hoe wij kunnen ondersteunen in jouw nieuwe bedrijfsfase? Stuur dan een e-mail naar: a.koppens@cijferadvies.nl of bel naar Adriaan Koppens via 0342-400 639. Aarzel niet, iedere vraag is relevant en wordt vertrouwelijk behandeld!

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.