0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Bedrijfsoverdracht: tijdig voorsorteren levert geld op

Bedrijfsoverdracht of bedrijfsopvolging. Vroeg of laat krijgt elke ondernemer hier mee te maken. Geen bedrijfsoverdracht is hetzelfde. Bij een bedrijfsopvolging binnen de familie is schenking een optie, bij bedrijfsoverdracht buiten de familie is vaak het streven een zo hoog mogelijke opbrengst te behalen.

Er bestaan veel fiscaal interessante mogelijkheden om gunstig de onderneming over te dragen. Die mogelijkheden vereisen een tijdige planning van de overdracht. Veel faciliteiten kennen namelijk een sanctie, die intreedt als de ondernemer zijn onderneming binnen drie jaar na toepassing van de faciliteit overdraagt. Bij het tijdig voorsorteren door de ondernemer op overdracht kan hij veel belasting besparen. Bij het inslaan van een bepaalde route voor de bedrijfsoverdracht of bedrijfsopvolging door de ondernemer moet hij zich wel bewust zijn van een aantal aandachtspunten en valkuilen. 

Aandachtspunten en valkuilen

Met de gratis tool ‘aandachtspunten bedrijfsopvolging IB-onderneming’ ziet u welke mogelijkheden voor de bedrijfsoverdracht bestaan en welke aandachtspunten en valkuilen bij een bepaalde wijze van overdracht horen. Deze tool is afkomstig uit de Toolkit ‘Bedrijfsoverdracht’.

Bron: Taxence fiscaal nieuws voor professionals

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiƫle zaken en administratie.