Search Results for: vergoeding

Onbelaste thuiswerkvergoeding €2,13 in 2023

Er is geen ruimte om de onbelaste thuiswerkvergoeding van €2 in 2022 verder te verhogen dan €2,13 in 2023. In de wet is vastgelegd dat het bedrag van de onbelaste thuiswerkvergoeding alleen wordt geïndexeerd volgens de tabelcorrectiefactor. Daarmee wordt dan rekening gehouden met de inflatie volgens Staatssecretaris Van Rij.
De staatssecretaris van Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst heeft vragen beantwoord van het Tweede Kamerlid Romke de Jong over de onbelaste thuiswerkvergoeding die werkgevers aan werknemers kunnen uitbetalen.

Lees meer »

Ook bijtelling bij vergoeding alle autokosten

Als een werknemer zakelijk met zijn eigen auto reist, moet de werkgever ervoor zorgen dat de reiskostenvergoeding die de werknemer hiervoor ontvangt, niet zo ruim is dat de onderneming alle autokosten van de werknemer vergoedt. Worden alle autokosten vergoed, dan is er namelijk sprake van een verkapte auto van de zaak, met alle gevolgen van dien.

Lees meer »
Welke soorten lease zijn er beschikbaar voor ondernemers?

Welke soorten lease zijn er beschikbaar voor ondernemers?

Als ondernemer wil je zonder zorgen kunnen auto rijden. Toch heeft de Belastingdienst iets wat behoorlijk simpel moet zijn bijzonder ingewikkeld gemaakt. Je hebt zoveel mogelijkheden dat je door het wagenpark jouw auto niet meer kan vinden. Dus laten we de leasevormen eens onder de loep nemen. Misschien is dat wel de optie voor jou?

Lees meer »

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.