Search Results for: schuldeiser

Ik wil een afbetalingsregeling treffen, hoe doe ik dat?

Als je ondernemer bent, sta je soms voor financiële uitdagingen. Hoe maak je een offerte en wat doe je als je klant niet op tijd betaalt? Ook krijg je te maken met belastingzaken en verzekeringen. En hoe overtuig je een financier van je plannen? Elke ondernemer heeft weleens vragen over geldzaken en financiering. De vraag van deze maand: ik wil een afbetalingsregeling treffen, hoe doe ik dat?

Lees meer »

Kabinet wil kosten rechtsgang voor mkb verlagen

Het kabinet wil op termijn het mes zetten in de zogeheten griffierechten. Dit is een bedrag dat betaald moet worden om een procedure bij de rechter te kunnen voeren. Het voorstel is om de griffierechten met ingang van 2024 met 25% te verlagen.
Om een zaak in behandeling te laten nemen door de rechter (infographic) moet een burger of ondernemer eerst griffierechten betalen. Dit is in feite een bijdrage in de kosten voor de procedure. Het griffierecht bestaat alleen voor zaken bij de civiele rechter (zaken tussen organisaties, ondernemingen en/of burgers) en de bestuursrechter (zaken waarin een overheidsinstantie partij is). Het strafrecht kent geen griffierecht.

Lees meer »

Kabinet wil aflossingstermijn belasting niet verlengen

Het kabinet houdt vast aan de maximale termijn van 5 jaar voor het terugbetalen van belastingschulden die zijn uitgesteld in verband met de coronacrisis. Wel kunnen ondernemers onder voorwaarden op enige flexibiliteit rekenen, zoals per kwartaal terugbetalen in plaats van per maand.
Tijdens de coronacrisis hebben ondernemers gretig gebruikgemaakt van de mogelijkheid om hun belastingrekeningen even te laten liggen. Inmiddels is de regeling gesloten en kunnen ondernemers alleen nog regulier uitstel van betaling (artikel) aanvragen.

Lees meer »

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.