0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Malafide investeerders nemen bedrijven over

De Horecabond waarschuwt voor malafide ondernemers en criminelen die (Amsterdamse) horecabedrijven en andere ondernemingen willen overnemen als de overheid niet snel met extra steun helpt. Veel bedrijven staan voor een opvallend laag bedrag te koop meldt Het Parool.

De horecabond krijgt steeds sterkere signalen dat foute investeerders deels via onderhandse, zwarte betalingen proberen wankelende bedrijven over te nemen. In plaats van failliet te gaan, hopen ondernemers op deze manier nog wat geld over te houden.

Inmiddels gebeurt waar al langer voor werd gevreesd: opkopers die vermoedelijk tegen het criminele (drugs)circuit aanschurken, benaderen bedrijven of ze te koop zijn. Ook de hoge huren zijn een groot probleem voor ondernemers in een moeilijke positie. De Amsterdamse tak van Koninklijke Horeca Nederland pleit voor een noodplan met extra fondsen voor de horeca en verdergaande ondersteuning.

Bron: Het Parool, 14 augustus 2020

Bron: Taxence

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiƫle zaken en administratie.