0342-400639 | info@cijferadvies.nl

MKB-Nederland: kleine ondernemer dupe van kabinetsplannen

Het midden- en kleinbedrijf is boos over de uitgelekte kabinetsplannen over de winstbelasting en zelfstandigenaftrek. Voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland heeft zijn ongenoegen geuit in het Algemeen Dagblad.

De regering wil de beloofde verlaging van de winstbelasting een jaar uitstellen en afzwakken. Ook wordt de zelfstandigenaftrek beperkt. Volgens Vonhof wekt het kabinet de indruk dat kleine ondernemers worden ontzien doordat alleen het toptarief voor winsten boven de € 200.000 wordt aangepakt. Maar men vergeet erbij te vertellen dat het hier om ruim 50.000 mkb-bedrijven gaat die in dat toptarief vallen. Gewone familiebedrijven krijgen een extra rekening.

Verder treft de beperking van de zelfstandigenaftrek vooral de kleine ondernemer die geen B.V. heeft. Hij spreekt van symboolpolitiek en noemt het kabinet onbetrouwbaar. In plaats van bedrijven aan te slaan, zou het kabinet lastenverlichting helemaal uit het overheidssaldo moeten betalen, meent Vonhof.

Zie ook: Prinsjesdag 2019: verwachte wijzigingen in de loonheffingen

Bron: Taxence financieel nieuws voor professionals

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.