Search Results for: kosten

Onderzoek: Niet contractvorm of kosten, maar ervaring leidend bij keuze werkgevers voor werknemer of zzp’er

Onderzoek: Niet contractvorm of kosten, maar ervaring leidend bij keuze werkgevers voor werknemer of zzp’er

CBS deed onderzoek naar de motieven van werkgevers om wel of geen zzp’ers in te huren. Die blijken enigszins anders te zijn dan verwacht. Werkgevers laten zich bij de keus tussen het aannemen van een werknemer of het inhuren van een zzp’er veel minder leiden door de factor ‘type contract’ dan vaak wordt gedacht. Ook de factor prijs speelt een ondergeschikte rol. Dat blijkt uit de CBS-studie “Keuzes van werkgevers bij de inzet van zzp’ers”.

Lees meer »

Jaarlijkse compensatie voor kosten eHerkenning

Ondernemers die aangifte moeten doen via eHerkenning krijgen jaarlijks een compensatie voor het inlogmiddel van € 22,40 tot het moment dat er een nieuw inlogmiddel wordt ingevoerd. Dit heeft staatssecretaris Van Rij van Financiën op Kamervragen geantwoord.

Lees meer »

Kabinet wil kosten rechtsgang voor mkb verlagen

Het kabinet wil op termijn het mes zetten in de zogeheten griffierechten. Dit is een bedrag dat betaald moet worden om een procedure bij de rechter te kunnen voeren. Het voorstel is om de griffierechten met ingang van 2024 met 25% te verlagen.
Om een zaak in behandeling te laten nemen door de rechter (infographic) moet een burger of ondernemer eerst griffierechten betalen. Dit is in feite een bijdrage in de kosten voor de procedure. Het griffierecht bestaat alleen voor zaken bij de civiele rechter (zaken tussen organisaties, ondernemingen en/of burgers) en de bestuursrechter (zaken waarin een overheidsinstantie partij is). Het strafrecht kent geen griffierecht.

Lees meer »

Ook bijtelling bij vergoeding alle autokosten

Als een werknemer zakelijk met zijn eigen auto reist, moet de werkgever ervoor zorgen dat de reiskostenvergoeding die de werknemer hiervoor ontvangt, niet zo ruim is dat de onderneming alle autokosten van de werknemer vergoedt. Worden alle autokosten vergoed, dan is er namelijk sprake van een verkapte auto van de zaak, met alle gevolgen van dien.

Lees meer »

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.