0342-400639 | info@cijferadvies.nl

‘Risico banenverlies te groot bij uitkeerverbod bonus en dividend buitenlandse moeders bij NOW’

Het uitkeerverbod voor bonussen en dividenden bij een aanvraag NOW geldt niet voor internationale moeders.

Hier is bewust voor gekozen meldt minister Koolmees op Kamervragen over berichtgeving van de NOS over het uitkeren van winst in het buitenland na ontvangst van NOW-subsidie.

Er is voor gekozen om internationale moeders niet te verbieden om bonus of dividend in een ander land uit kunnen keren als deze entiteit zelf geen NOW heeft aangevraagd. Dit is ook uiteengezet in de toelichting op de NOW 2-regeling. ‘Enerzijds lopen we hiermee tegen de grenzen van onze jurisdictie aan, omdat deze bedrijven zich buiten onze invloedssfeer en buiten ons zicht bevinden. Anderzijds was het risico dat door deze eis Nederlandse banen verloren zouden laten gaan, te groot.’

Koolmees is niet in gesprek gegaan met de dochterbedrijven. Hij heeft  ‘bewust een beroep gedaan op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven en die oproep ook meerdere keren herhaald’.

Bron: Beantwoording Kamervragen over uitkeren winst in buitenland na ontvangst NOW, nr. 2021-0000053199, Ministerie SZW, 26 april 2021

Bron: Taxence

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.