0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Voldoet jouw webshop aan de regels?

Steeds meer ondernemers beginnen tegenwoordig een webshop. Het is vandaag de dag ook niet gek om na te denken over e-commerce. Bijna alles kan tegenwoordig online aangeboden worden. Daarnaast is het een interessante bron van inkomsten. Het wordt ook steeds eenvoudiger om een webshop te openen. Maar voordat je een webshop online hebt, loop je waarschijnlijk tegen verschillende zaken aan.

Koppel je webshop met een boekhoudpakket

Het grootste voordeel van een webshop is dat bepaalde processen geautomatiseerd kunnen worden. Als je de webshop ontwikkelt in bijvoorbeeld Magento, Lightspeed, Myshop of Shopify, dan zijn koppelingen met externe softwareprogramma’s mogelijk. Denk hierbij aan het toevoegen van sociale media. Dat zijn links naar onder andere Facebook, Instagram of Twitter. Zo kun je ook een online boekhoudpakket koppelen. Hiervoor moet je wel goed kijken of jouw boekhoudpakket deze mogelijkheid biedt.

Er zijn inmiddels verschillende online boekhoudprogramma’s zoals E-boekhouden of Exact online die een koppeling met een webshop aanbieden. Het is niet moeilijk om te ontdekken of een koppeling mogelijk is, maar om het te laten functioneren is ingewikkeld. Want het gaat hier om het automatiseren van processen, facturen en betalingen, dat moet wel volgens de regels van de Belastingdienst gebeuren.

Samen kom je verder!

De adviseurs van CijferAdvies kunnen je ondersteunen bij het inrichten van de administratie voor jouw webshop. Zij hebben ervaring met het koppelen van webshops en boekhoudpakketten. De adviseurs kunnen dan ook gelijk beoordelen of de constructie boekhoudkundig klopt. Jouw bedrijfsadministratie wordt zo makkelijker en jij hebt meer tijd voor je onderneming.

Besluit je toch zelf eerst te proberen om alles te koppelen? Laat het ook dan altijd controleren door je boekhouder om foutieve belastingaangiftes te voorkomen.  

Maak automatisering je doel

Dankzij de koppeling wordt het mogelijk om de facturen rechtstreeks te verwerken in de boekhouding. Je kunt zelfs jouw bankrekening en betalingsmiddelen koppelen, zodat ook alle betalingen verwerkt worden in je administratie. Hierdoor is alleen nog een eindcontrole van jouw CijferAdviseur nodig. Tot slot is het belangrijk dat je de voorraadlijst bijhoud. Hiermee voorkom je dat een artikel dubbel verkocht wordt. Je kunt ook je voorraad realtime koppelen aan je webshop. Wanneer alles klopt kan het genieten van de geautomatiseerde boekhouding beginnen.

Wil je meer weten over het inrichten van jouw webshop-administratie? Onze CijferAdviseurs vertellen je er graag meer over.

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.