0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Webshopeigenaar: voor 1 oktober aanmelden Unieregeling

Als een webshopeigenaar verwacht dat hij aan het eind van 2021 voor meer dan € 10.000 verkoopt aan particulieren in andere EU-landen en gebruik wil maken van de Unieregeling voor de BTW, moet hij zich nog voor 1 oktober aanmelden bij de Belastingdienst.

Vanaf 1 juli 2021 zijn er nieuwe BTW-regels (infographic) in werking getreden voor digitale diensten en goederen die aan particulieren in andere EU-landen worden verkocht. BTW-ondernemers die de omzetgrens van € 10.000 overschrijden moeten de BTW-tarieven van het land van de particulier toepassen. Zij kunnen er dan voor kiezen om de BTW in elk afzonderlijk EU-land aan te geven of dit via de Unieregeling (OSS-regeling) in een keer te verwerken wat een heleboel tijd scheelt.

Omzetgrens geldt voor een half jaar

De omzetgrens geldt dit jaar voor een half jaar vanwege natuurlijk de inwerkingtreding van de nieuwe regeling per 1 juli maar in de jaren hierna geldt de grens voor een heel jaar. BTW-ondernemers die dit jaar nog een omzet van meer dan € 10.000 verwachten en voor het vierde kwartaal van dit jaar van de Unieregeling gebruik willen maken moeten zich voor 1 oktober aanmelden op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Bron: BV Rendement

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.