Nieuws

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Waarom afschaffen FOR vergezeld moet gaan van verruiming lijfrente

Waarom afschaffen FOR vergezeld moet gaan van verruiming lijfrente

De kans dat de Wet toekomst pensioenen per 1 januari 2023 al in werking treedt, is heel klein. De afschaffing van de fiscale oudedagsreserve (FOR) voor zelfstandigen is dan echter wel definitief. Zzp’ers die nu nog gebruik maken van de oudedagsreserve, hebben daardoor komend jaar geen mogelijkheid tot pensioensparen, zegt Sjaak Zonneveld van BrightPensioen. Hij legt uit hoe dat zit.

Lees verder...
Kamer wil extra betaalpauze uitgestelde belastingschuld

Kamer wil extra betaalpauze uitgestelde belastingschuld

De Tweede Kamer wil dat ondernemers makkelijk een betaalpauze van zes maanden kunnen krijgen bij het aflossen van hun belastingschulden. Dat staat in een motie die is aangenomen bij de behandeling van de begroting voor 2023.
Ondernemend Nederland staat sinds de coronacrisis nog voor miljarden in het krijt bij de Belastingdienst. Vele duizenden ondernemingen hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om de belastingbetaling tijdelijk uit te stellen.

Lees verder...

Met name Vpb en btw zorgen voor toename belastinginkomsten overheid

De overheidsinkomsten stegen het eerste halfjaar met 12%, oftewel €22 miljard ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ruim €17 miljard van de toename kwam uit belastingen en wettelijke premies. Met name de vennootschapsbelasting en de btw droegen bij aan deze toename, respectievelijk met bijna €7 miljard en bijna €5 miljard. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de overheidsfinanciën.

Lees verder...

Eén op de drie zzp’ers gaat op werkvakantie

Zzp’ers combineren hun werk steeds vaker met vakantie, blijkt uit een enquête van online bank Knab. Waarom doen zij dit en hoe pak je het slim aan?
Eén op de drie zzp’ers is in 2022 op een werkvakantie geweest of is dat nog van plan, blijkt uit een onderzoek van Knab onder 1100 zzp’ers. Ze werken in zo’n periode gemiddeld tweeënhalve week vanuit het buitenland.

Lees verder...

Europees Parlement stemt in met Europees minimumloon

Het Europees Parlement heeft op 14 september ingestemd met de Richtlijn toereikende minimumlonen in de Europese Unie, waarin minimumvoorschriften staan voor de hoogte van het minimumloon. Lidstaten hebben twee jaar de tijd om deze richtlijn om te zetten in nationale wetgeving.

Lees verder...

Wetsvoorstel Belastingplan 2023

Het Belastingplan 2023 en overige Prinsjesdagstukken zijn op dinsdag 20 september 2022 door minister Kaag aangeboden aan de Tweede Kamer. Het pakket Belastingplan 2023 bestaat uit zeven wetsvoorstellen

Lees verder...

Online afspraak maken met Belastingdienst is nu ook mogelijk

Het is nu mogelijk om zelf online een gratis afspraak te maken voor persoonlijke hulp bij een belastingkantoor of steunpunt. Dit kan via de contactpagina van de website van de Belastingdienst.
“Dit kanaal voorziet duidelijk in een behoefte om zélf regie te voeren over het contact met de Belastingdienst. Het verlaagt óók de drempel daartoe”, aldus de Belastingdienst.

Lees verder...

Betalen bij schade? Met deze verzekeringen voorkom je dat

Stel een klant struikelt over een losliggend snoer in je kantoor. Hierdoor breekt die een been en kan tijdelijk niet werken. Of je geeft een verkeerd advies dat je opdrachtgever in de problemen brengt. Als ondernemer moet je de schade betalen die je tijdens je werk veroorzaakt. Lees hier hoe je met een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering grote financiële problemen voorkomt.

Lees verder...
Een administratie met gratis advies

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.