administratiekantoor zelfstandige zonder personeel zzp

Zelfstandige zonder personeel | ZZP'er

Je bent het avontuur aangegaan als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er). Je besluit niet zomaar dat je ZZP’er wilt worden. Het is een hele stap om als zelfstandig ondernemer te gaan werken. Als freelancer of ZZP’er heb je best veel aan je hoofd. Bovendien moet je een deugdelijke administratie bijhouden.

Boekhouder voor de ZZP’er

Wij kunnen je ondersteunen! Jij hebt jouw vak, wij weten alles van boekhouding en belastingzaken. En we zijn een klankbord voor al jouw ondernemersvragen. Niet alleen kunnen wij jouw complete administratie verzorgen, maar ook de eventuele btw-aangiftes, de aangifte inkomstenbelasting en de jaarrekening voor je regelen. Wij nemen regelmatig met je door hoe jij er als ZZP’er financieel voor staat. Je zult dan merken dat ons team net zo trots is, als jij je doelen realiseert!

Misschien twijfel je om de boekhouding uit te besteden en denk je ‘dat doe ik zelf wel’? Realiseer je dan dat onze expertise zich weer terugbetaalt. Zo denken wij graag met je mee hoe jij zoveel mogelijk kosten kunt besparen.

Zeg maar hoe je boekhouding wilt

We bieden een geweldig online boekhoudsysteem aan. Je kunt de eenvoudige versie gebruiken of de uitgebreide versie, waarmee je kunt facturen en de voorraad of een urenregistratie kunt bijhouden. Superhandig voor een startende ZZP’er. Wij koppelen de bank aan jouw administratie, van bonnetjes maak je via de app een foto en alle mutaties worden automatisch geboekt. Wij doen de eindcontrole en zorgen dat alles boekhoudkundig in orde is. Wil je snel inzicht in jouw boekhouding? Kwestie van inloggen en je ziet direct de resultaten.

Kies je voor samenwerken met CijferAdvies, dan kies je voor duidelijkheid en betrokkenheid. Weet je bijvoorbeeld niet welk tarief je voor jouw producten of diensten kunt vragen? Wij helpen je graag een verantwoorde berekening te maken. Onze CijferAdviseurs kijken namelijk niet alleen naar de cijfers, maar vooral ook naar de ondernemer.

Ben je op zoek naar een administratiekantoor of wil je degelijk ondernemersadvies of startersbegeleiding? Neem dan contact met ons op. Bel vandaag nog naar 0342 – 400639 en vraag naar Adriaan Koppens. Of neem contact op met de CijferAdviseur bij jou in de buurt.

Ben ik als zzp’er wel ondernemer?

Jazeker! ZZP’ers vormen zelfs de grootste groep ondernemers in Nederland. Misschien zie je jezelf niet als ondernemer, maar voor de Belastingdienst ben je het sowieso. 

Als zzp’er ben je dus een ondernemer. Zzp staat voor zelfstandige zonder personeel, wat betekent dat je jouw eigen bedrijf hebt en geen personeel in dienst hebt. Je verleent je diensten aan verschillende opdrachtgevers en voert tijdelijke opdrachten uit. Daarom ga je niet in dienstverband werken. De betaling vindt plaats via een factuur die jij samenstelt en opstuurt.

Het enige vereiste is dat je niet als schijnzelfstandige werkt. Schijnzelfstandigheid neemt verschillende vormen aan. De bekendste is wanneer je als ondernemer een opdracht aanneemt, maar eigenlijk in loondienst bent.

Als zzp’er dien je net als andere ondernemers zelf aangifte te doen van je inkomsten bij de Belastingdienst.

Wat is het verschil tussen een ZZP’er en freelancer?

Het onderscheid tussen een zzp’er en een freelancer bestaat niet echt. De termen zzp en freelance hebben dezelfde betekenis. Het hangt vaak af van het beroep welke term gebruikt wordt. In sommige sectoren is het gebruikelijk om jezelf ZZP’er te noemen, zoals in de bouw. In andere sectoren is de term freelancer gebruikelijker, zoals in de journalistiek. Ongeacht of je jezelf zzp’er of freelancer noemt, ben je een ondernemer.

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.