Bedrijfsadministratie

Bedrijfsadministratie

Een administratie met gratis advies

Je wil de boekhouding gewoon goed geregeld hebben. Zo kun je ondernemen en vooruit kijken. We nemen je mee in de cijfers en geven je daarbij deskundig advies. Bij ons kun je rekenen op een goede terugkoppeling en een heldere rapportage. Zo ben je gelijk op de hoogte en kun je betere keuzes maken en ook vol zelfvertrouwen groeien met je onderneming. De vooruit is nu eenmaal groter dan de achteruitkijkspiegel.

Besturen en bijsturen

Het is een heerlijk gevoel om iedere maand te zien wat jouw inspanningen hebben opgeleverd. De administratie toont niet alleen aan wat er gedaan is, maar laat ook zien wat er nog gedaan moet worden. Als ondernemer zul je al snel met de navigatie aan richting je klanten rijden. Maar zonder administratie ben je eigenlijk gewoon blind je bedrijf aan het besturen. Dus maak je als ondernemer doelen voor jezelf. Want zonder doel is er geen bestemming. Vervolgens helpt de boekhouding bij het navigeren richting dat doel!

CijferAdvies helpt ondernemers bij het besturen van hun bedrijf. Dat doen we door onze betrokkenheid en discipline. We zorgen voor een up to date navigatie en een extra dosis inspiratie.

Goed advies, altijd dichtbij

Wij hebben geen grote kantoren met grote parkeerplaatsen en grote auto’s, maar zijn uniek van opzet door ons netwerk aan administratiekantoren door heel Nederland. We hebben alle specialisten centraal georganiseerd, waardoor we jou als ondernemer op allerlei gebied kunnen ondersteunen. Het doen van de boekhouding is natuurlijk de basis, maar iedere specifieke situatie vraagt om specifieke kennis. Dat hebben we slim georganiseerd, zodat al jouw ondernemersvragen tegen een betaalbaar tarief beantwoord kunnen worden. Bij cijfers hoort nu eenmaal goed advies!

Voor de starter

Als startende ondernemer kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het opzetten van je administratie. Als je eenmaal echt begonnen bent met je bedrijf, kom je eerder tijd te kort. Richt je administratie direct in met CijferAdvies en begin goed voorbereid aan de start van jouw bedrijf.

Houd rekening met de belastingdienst

De Belastingdienst stelt een paar eisen aan een ‘deugdelijke administratie’. Nadat jij je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel krijg je automatisch een btw-nummer. De fiscus kent je en gaat je volgen. Dat betekent dat je je aan alle regels dient te houden die aan een ondernemer zijn opgelegd.

De fiscus beschouwt de volgende onderdelen als de basisgegevens van een zakelijke administratie:

  • Grootboek
  • Debiteurenadministratie
  • Crediteurenadministratie
  • Voorraadadministratie (bij goederen)
  • In- en verkoopadministratie
  • Indien van toepassing: de loonadministratie

CijferAdvies helpt je bij de inrichting van jouw administratie en de btw-aangifte per maand of kwartaal, maar ook eventueel bij de aangifte vennootschapsbelasting.

Aftrekposten ondernemers

Voordat je een onderneming start, maak je al kosten. Daarom is het handig én mogelijk om al voor de officiële start met CijferAdvies aan tafel te gaan zitten. Daardoor zijn alle kosten en investeringen later goed in de administratie te verwerken.

Belasting betalen moet, maar het liefst zo min mogelijk. Daarom wil je gebruikmaken van de mogelijkheden die de Belastingdienst jou biedt. Voorbeelden van bekende fiscale voordelen voor ondernemers zijn: de zelfstandigenaftrekmeewerkaftrek en de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk.

Meer weten over wat CijferAdvies voor jou kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op. 

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.