0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Bedrijfsadministratie

Een goede en betrouwbare administratie is de ruggengraat van jouw bedrijf
Administratie: de basis voor iedere ondernemer

Een goede en betrouwbare administratie is de ruggengraat van je bedrijf. Al je inspanningen worden weergegeven in je boekhouding. Het hebben van een zakelijke administratie is niet alleen een ‘must’ die wordt opgelegd vanuit de overheid, maar zou vooral vanuit de ondernemer zelf moeten voortkomen. Misschien is het opzetten van een administratie voor jouw bedrijf niet de leukste klus, maar dit is wel noodzakelijk.

Besturen en bijsturen

Het is een heerlijk gevoel om iedere maand te zien wat de inspanningen hebben opgeleverd. De administratie geeft niet alleen weer wat er gedaan is, maar kan ook worden gebruikt om te sturen. Als ondernemer zit je per slot van rekening achter het stuur van je onderneming en heb je een doel voor ogen. Zonder doel is er geen bestemming. En zoals tegenwoordig iedere ondernemer in de auto een navigatie heeft, is het hebben van een goede boekhouding een instrument om als ondernemer je bedrijf te kunnen besturen. CijferAdvies helpt ondernemers bij het besturen van hun bedrijf. Dat doen we door onze betrokkenheid en discipline om ondernemers te inspireren.

Wij hebben geen grote kantoren met grote parkeerplaatsen en grote auto’s, maar zijn uniek van opzet door ons netwerk aan administratiekantoren door heel Nederland. We hebben alle specialisten centraal georganiseerd, waardoor we jou als ondernemer op allerlei gebied kunnen ondersteunen. Het doen van de boekhouding is natuurlijk de basis, maar iedere specifieke situatie vraagt om specifieke kennis. Dat hebben we slim georganiseerd opdat al jouw ondernemersvragen tegen een betaalbaar tarief beantwoord kunnen worden. Bij cijfers hoort nu eenmaal goed advies! De naam zegt het al.

Voor de starter

Als startende ondernemer kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met het opzetten van je administratie. Als je eenmaal echt begonnen bent met je bedrijf, heb je waarschijnlijk niet genoeg tijd meer over. Richt je administratie direct in met CijferAdvies en begin goed voorbereid aan de start van jouw bedrijf.

Houd rekening met de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt een paar eisen aan een 'deugdelijke administratie'. Nadat jij je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel krijg je automatisch een btw-nummer. De fiscus kent je en gaat je volgen. Dat betekent dat je je aan alle regels dient te houden die aan een ondernemer zijn opgelegd.

Basisgegevens zakelijke administratie

De fiscus beschouwt de volgende onderdelen als de basisgegevens van een zakelijke administratie:

  • Grootboek
  • Debiteurenadministratie
  • Crediteurenadministratie
  • Voorraadadministratie (bij goederen)
  • In- en verkoopadministratie
  • Indien van toepassing: de loonadministratie

CijferAdvies helpt je bij de inrichting van jouw administratie en de btw-aangifte per maand of kwartaal, maar ook eventueel bij de aangifte vennootschapsbelasting.

Aftrekposten ondernemers

Voordat je een onderneming start, maak je al kosten. Daarom is het belangrijk om al voorafgaand aan de officiële start met CijferAdvies aan tafel te gaan om alle kosten en investeringen later goed in de administratie te kunnen verwerken.

Belasting betalen moet, maar het liefst zo min mogelijk. Daarom wil je gebruikmaken van de mogelijkheden die de Belastingdienst jou biedt. Voorbeelden van bekende fiscale voordelen voor ondernemers zijn: de zelfstandigenaftrek, meewerkaftrek en de aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk.

Meer weten over wat CijferAdvies voor jou kan betekenen? Neem vandaag nog contact met ons op. 

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.