0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Fouten in overzicht belastingschulden april

Ondernemers met bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, hebben in april 2022 een overzicht gekregen van hun openstaande belastingschuld. Daarin is in sommige gevallen te veel invorderingsrente berekend.

In de eerste helft van april heeft de Belastingdienst alle ondernemers met bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis, een brief gestuurd over het einde van bijzonder uitstel. Als bijlage is een overzicht gestuurd van de openstaande schulden op 31 januari 2022, inclusief de invorderingsrente. Bij het opstellen van het overzicht is bij aanslagen waarvan een deel al is voldaan te veel invorderingsrente berekend.

Ook is bij code E in de legenda van het overzicht een fout rekeningnummer vermeld. Het juiste rekeningnummer bij code E is: NL26 INGB 0000441290. De Belastingdienst stuurt in juli 2022 een nieuw overzicht met de openstaande schulden op peildatum 1 april 2022 en dan met een correcte berekening van de invorderingsrente.

Bron: Belastingdienst, 14 april 2022

Bron: Taxence

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiƫle zaken en administratie.