0342-400639 | info@cijferadvies.nl

Welke belastingverlichtingen voor ondernemers gaan weer van tafel?

Vooral voor ondernemers verdwijnt een aantal voorgenomen belastingverlichtingen volgens berichtgeving van de NOS. In de laatste fase van de onderhandelingen over de Voorjaarsnota moeten de regeringspartijen op zoek naar miljarden.

Er komt een aantal uitgaven aan die niet voorzien waren bij het coalitieakkoord. Inflatie, defensie-uitgaven, de hoge energieprijzen en de spaartaks. Volgens de NOS blijven bedrijven blijven toch belasting in het hogere tarief betalen over winsten boven de € 200.000. De regeringspartijen hadden de grens verhoogd naar € 400.000, maar dat wordt teruggedraaid. Hierdoor houdt het kabinet nu een miljard euro per jaar in de zak. Ook over het verhogen van de winstbelasting wordt onderhandeld. De expatregeling verdwijnt mogelijk helemaal. Het belastingtarief in box 2 gaat mogelijk omhoog. En de grootaandeelhouders worden mogelijk verplicht een marktconform salaris aan zichzelf uit te keren, waarover dan weer belasting moet worden betaald.

Met de oppositie praten

Premier Rutte gaf na afloop van het overleg aan nu eerst in de komende weken met oppositiefracties te gaan praten over de begroting. Daarna is het de bedoeling dat de coalitiepartijen het overleg in mei weer oppakken, vertelde de premier. Rutte benadrukt dat de coalitie nog geen akkoord op hoofdlijnen heeft bereikt. Eind mei moet de Voorjaarsnota gepresenteerd worden aan de Tweede Kamer.

Bron: NOS, 21 april 2022 en 22 april 2022

Bron: Taxence

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op het gebied van ondernemen, financiƫle zaken en administratie.