Ondernemers krijgen per sms herinnering
btw-aangifte

Recente berichten

Ondernemers die over het tweede kwartaal van 2022 of juni 2022 nog geen btw-aangifte hebben gedaan, ontvangen van 2 tot en met 4 augustus een sms-bericht van de Belastingdienst. In het bericht staat dat zij uiterlijk 7 augustus 2022 btw-aangifte moeten doen over deze tijdvakken en ook moeten betalen.

De Belastingdienst hoopt op deze manier te voorkomen dat zij later een naheffingsaanslag moeten sturen. De tekst van het bericht (van afzender: 08000543) is als volgt: ‘Doe uiterlijk 7 augustus btw-aangifte bij de Belastingdienst, ook als u in deze periode geen omzet had. Indien noodzakelijk, doe dan ook gelijk uw betaling.’

In de volgende gevallen wordt een sms verstuurd:

  • Men is een in Nederland gevestigde kleine of middelgrote ondernemer.
  • De Belastingdienst heeft nog geen btw-aangifte over het tweede kwartaal van 2022 of juni 2022 ontvangen, terwijl die wel wordt verwacht.
  • De Belastingdienst heeft een mobiel telefoonnummer van de ondernemer.

Mogelijk hebben de aangifte en/of de betaling en het sms-bericht elkaar gekruist. In dat geval adviseert de Belastingdienst om te controleren of alles goed is gegaan met de aangifte en betaling. Als dat zo is, is verder actie ondernemen niet nodig.

Via Mijn Belastingdienst Zakelijk kan men checken of de aangifte bij de Belastingdienst binnen is. Ook als de aangifte door een fiscaal dienstverlener is ingediend. Log in op Mijn Belastingdienst Zakelijk en kijk onder het kopje ‘Ingestuurde btw-aangiften’ of de aangifte is ontvangen. Ziet men daar de aangifte niet staan, doe dan (opnieuw) aangifte.

Ga in de financiële administratie na wannéér de betaling is overgemaakt. Ga ook na of het juiste betalingskenmerk is gebruikt. Is dit niet goed gegaan? Doe dat dan alsnog.

Bron: Belastingdienst 1 augustus 2022

Bron: Taxence

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.