Wist je dat maar één op de zeven zzp’ers online inzicht heeft in hun boekhouding?
Wist je dat maar één op de zeven zzp’ers online inzicht heeft in hun boekhouding?

Recente berichten

Wist je dat maar één op de zeven zzp’ers online inzicht heeft in hun boekhouding?

Wist je dat maar één op de zeven zzp’ers online inzicht heeft in hun boekhouding?

Wist je dat maar één op de zeven zzp’ers online inzicht heeft in hun boekhouding?

Als zzp’er heb je al genoeg om je zorgen over te maken: het binnenhalen van nieuwe opdrachten, tevreden houden van klanten en het beheren van je dagelijkse werkzaamheden. Je boekhouding zou niet een van die zorgen moeten zijn. Toch blijkt uit onderzoek van Boekhouder.nl, gebaseerd op data van het CBS, dat slechts 14 procent van de zzp’ers gebruikmaakt van een online boekhoudpakket. Waarom is dit zo belangrijk? En hoe kan online boekhouden jou helpen om beter inzicht te krijgen in je financiële situatie en meer rust te creëren?

Voordelen van online boekhouden

Het gebruik van online boekhoudsoftware biedt tal van voordelen. Ten eerste vermindert het de kans op fouten aanzienlijk. Handmatige taken, zoals het invoeren van facturen en bonnetjes, kunnen geautomatiseerd worden. In plaats van elk bonnetje handmatig in te voeren in Excel, kun je simpelweg een foto maken met je smartphone. Het systeem voert de gegevens automatisch in en categoriseert ze, wat je veel tijd bespaart.

Realtime inzicht in je financiële gezondheid 

Een van de andere voordelen van online boekhouden is het realtime inzicht in de financiële gezondheid van je onderneming. Je kunt op elk moment van de dag zien hoe je bedrijf ervoor staat, welke facturen nog openstaan, hoeveel geld er binnenkomt en wat de huidige uitgaven zijn. Dit helpt je bij het maken van weloverwogen financiële beslissingen. Inzicht zorgt voor vooruitzicht. Dankzij het inzicht kun je cashflowproblemen voorkomen. Je weet vaak al van tevoren wat de belasting gaat kosten. Je ziet betaling deadlines aankomen en kunt er op inspelen.

Minder zorgen, meer overzicht

Uit eerder onderzoek van Boekhouder.nl bleek dat ruim een kwart van de zzp’ers maandelijks financiële zorgen heeft. Actueel inzicht in de financiële positie van je onderneming kan voor de nodige rust zorgen. Je weet precies waar je aan toe bent en kunt beter plannen voor de toekomst. Zorgen dat je stressniveau daalt is een van de belangrijkste voordelen van online boekhouden. 

Tijdsbesparing verzekerd

Boekhouder.nl heeft daarnaast aanvullend onderzoek gedaan onder 400 zzp’ers. De zzp’ers die met een online boekhoudpakket werken waren wekelijks maximaal een uur kwijt aan de boekhouding en administratie. Bovendien geeft ruim 45 procent van hen aan dat ze door hun online boekhoudsoftware geen boekhouder meer nodig hebben. Voor degenen die nog wel een boekhouder hebben, verschuift de rol van deze professional steeds meer naar een adviserende functie. Plus wij als boekhoudkantoor zien onze dienstverlening niet verdwijnen, maar eerder uitbreiden.

Hoe CijferAdvies inspeelt op deze trend

Bij CijferAdvies zien we deze verschuiving ook en spelen we hier actief op in. Onze boekhouders zijn niet alleen experts in cijfers, maar ook waardevolle adviseurs die je kunnen helpen je bedrijf te laten groeien. We begrijpen dat je als ondernemer meer nodig hebt dan alleen een correct bijgehouden administratie. Daarom bieden we uitgebreide adviesdiensten aan op het gebied van belastingplanning, subsidies, juridische zaken en meer. Onze CijferAdviseurs staan klaar om je te ondersteunen bij het maken van strategische beslissingen die je bedrijf vooruit helpen.

Inhoud

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.