Bedrijfsopvolging

Bedrijfsovername en bedrijfsopvolging

Denk na over de toekomst van jouw bedrijf

Jouw ambitie en ondernemerschap brengt je succes. Maar je wil jouw onderneming verder ontwikkelen. Je staat voor een keuze: doorgroeien of niet? 

Ik wil versneld groeien. Welk bedrijf kan ik overnemen?

Groeien op eigen kracht gaat langzaam, groeien door middel van een overname versnelt en geeft een boost. Niet alleen grote ondernemingen groeien zo. Ook binnen het mkb zijn er ondernemers met lef. Er zijn zelfs kleine zelfstandige die bedrijven overnemen. Samen met een CijferAdvies-specialist kan je kijken naar de mogelijkheden. Het maken van een waardebepaling, de keuze voor de juiste ondernemer of onderneming, de onderhandeling, de financiering, maar ook ondersteuning en begeleiding naar een succesvolle aankoop is mogelijk. Vervolgens is er nog een nazorg traject, want een CijferAdviseur laat je niet zomaar vallen. De periode na een overname is misschien nog wel belangrijker dan de periode ervoor!

Ik wil mijn bedrijf verkopen, maar aan wie?

Wat de reden ook mag zijn, je hebt een keuze gemaakt en gaat je bedrijf verkopen. Er staat nu een avontuurlijk proces te wachten op jou. Je kent de markt, je vakgebied; maar aan wie kun je nu het bedrijf verkopen? Wie gun je het en wie betaalt daar een eerlijke prijs voor? Voor jou een nieuw avontuur. Voor Cijferadvies een bekende expeditie. CijferAdvies heeft specialisten die een bedrijfswaardering kunnen maken, kopers kunnen zoeken en de onderhandeling tot een goed einde kunnen brengen. Zij zijn bekend met de hobbels die je kunt tegenkomen in het verkoopproces. De zogenoemde ups en downs, de haken en ogen. Ga niet zelf het wiel uitvinden, maar laat je helpen door een specialist die het al vele malen succesvol heeft gedaan.

Ik wil mijn bedrijf laten overnemen door mijn kind(eren). Hoe moet ik dat regelen?

Is het bedrijfsbelang ook een familiebelang, dan heeft de overname meer voeten in de aarde dan een simpele aandelenoverdracht. De privéomstandigheden spelen dan zakelijk altijd mee. Het hoofd en het hart willen soms een andere weg inslaan. Verschillende belangen vergen een objectieve en inlevende participatie van de adviseur. Als familieverhoudingen onder druk komen te staan, is de rol van de adviseur ook die van een mediator. Deze kijkt naar het gezamenlijk belang, maar ook naar het belang van de onderneming. 

We denken graag met je mee!

Een bedrijfsovername of -opvolging begint met vooruitdenken. De ervaren CijferAdvies-specialist denkt graag met je mee. Aan tafel met een specialist van CijferAdvies komen altijd belangrijke onderwerpen aan de orde zoals;

  • Is de opvolger de geschikte persoon?
  • Waar is ondersteuning nodig?
  • Hoe denken andere familieleden/ belanghebbenden over de opvolger of overname?
  • Hoe is de performance in de makt bij klanten/ opdrachtgevers?
  • Hoe moet de overdracht worden gefinancierd?
  • Welke belangen spelen op de achtergrond?
  • Wat is het toekomstperspectief na de overdracht?

Meer weten over hoe wij jou kunnen ondersteunen in deze nieuwe bedrijfsfase? Stuur dan een e-mail naar: a.koppens@cijferadvies.nl of bel naar Adriaan Koppens via 0342-400 639. Aarzel niet, iedere vraag is relevant en wordt vertrouwelijk behandeld!

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.