Btw webshops buitenland, hoe zit dat?

Recente berichten

Het idee kan al enige tijd door je hoofd rondspoken, maar vandaag is het tijd voor actie. Je gaat een webshop beginnen, want daar kun je jouw passie echt in kwijt. Waar moet je nou op letten en wat heb je nodig?

Een webshop is uiteindelijk een middel en niet het doel. Je begint een webshop omdat je een product of goed idee wilt verkopen. Er zitten alleen een aantal voordelen vast aan een webshop tegenover bijvoorbeeld een echte winkel.

Voordelen webshop

Goedkoop: Het is tegenwoordig zo simpel en goedkoop om online te zijn. Een webshop hosten via bijvoorbeeld Shopify of Woocommerce (WordPress) kost niks vergeleken met een pand.

Snel: Er zijn zoveel webshopsoftware-aanbieders tegenwoordig, waardoor je binnen een paar klikken al een winkel online hebt staan.

Flexibel: Het is mogelijk om klanten over de hele wereld te bereiken. Vooral in een land als Nederland wat export ontzettend goed geregeld heeft!

(Ge)makkelijk: De oh zo bekende ‘side hustle’ is een stuk makkelijker te starten dankzij webshops. Steek er naast je vaste baan wat avonduren in en hij staat online. En wordt de webshop succesvol, dan kun je er zelfs fulltime aan gaan werken.

Maar waar ga je mee beginnen?

Nou je bent al begonnen! Door het lezen van deze tekst maak je al de eerste stappen richting een webshop openen. Wie weet heb je zelfs al een naam, product of software-product uitgekozen. Bij CijferAdvies kunnen we natuurlijk helpen bij de ontwikkeling, profilering en business kant. Maar je bent hier terecht gekomen vanwege de boekhouding.

Een (internationale) webshop heeft boekhouding nodig

Kijk een webshop kan heel veel dingen makkelijk regelen. Het is zelfs mogelijk om hele processen te automatiseren. Je boekhouding is alleen net wat ingewikkelder, omdat deze fout ingesteld kan worden. Voordat je het weet worden cijfers verkeerd verwerkt en kom je in de problemen. Daarbij komt ook nog eens het internationale belasting verschil kijken. Oftewel, we kunnen je helpen om processen correct in te stellen. Bij ons zitten al aardig wat webshops, waardoor we het snel, gemakkelijk en geautomatiseerd voor je kunnen regelen.

Meer weten? Neem contact op via a.koppens@cijferadvies.nl of bel naar 0342 – 400639 en vraag naar Adriaan Koppens.

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.