De voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel
De voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel

Recente berichten

De voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel

De voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel

De voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel

Je kunt met een webshop de dagen voorbij zien vliegen. Je bent dagelijks druk bezig met optimalisatie, pakketjes versturen en ook nog dat ene stukje schrijven. Daarnaast wil je ook nog eens extra groeien in het buitenland. Dan is het tijd om de voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel te overwegen. Een Europees keurmerk kan belangrijk zijn voor jouw webshop.

Online winkelen wordt steeds populairder, daarom is het belangrijker dan ooit om het vertrouwen van je klanten te winnen en te behouden. Je hoort namelijk regelmatig verhalen over fraude en nepsites. Laat je klanten met een kwaliteitslabel zien dat jouw webwinkel hun vertrouwen verdient. Dit keurmerk kan niet alleen de klanttevredenheid verhogen, maar ook helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten en het stimuleren van groei. In dit artikel bespreken we de voordelen van een Europees keurmerk voor jouw webwinkel en hoe het kan bijdragen aan jouw succes.

Wat is een Europees keurmerk?

Een Europees keurmerk is een officieel kwaliteitslabel dat wordt toegekend aan webshops die voldoen aan strenge eisen. Dit betekent dat jouw webshop voldoet aan specifieke normen op het gebied van veiligheid, klantvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Deze keurmerken worden uitgegeven door erkende organisaties die de naleving van deze normen controleren. Heb je een keurmerk bemachtigd? Dan mag je dit logo plaatsen op je site.

Er zijn verschillende soorten Europese keurmerken, elk met hun eigen focusgebied en criteria. Bekende keurmerken zijn bijvoorbeeld het Trusted-Shops keurmerk en het EMOTA-keurmerk. In Nederland is Thuiswinkel Waarborg het bekendste. Webshops worden beoordeeld op diverse onderdelen zoals gegevensbescherming, eerlijke handelspraktijken en klanttevredenheid. Vaak vindt er een audit plaats en volgen er regelmatige controles.

Nederlandse aanbieders

Je kunt bij de volgende Nederlandse organisaties Europese keurmerken aanvragen. Doe je dit voor je Nederlandse webshop? Dan geldt het keurmerk voor alle Europese landen.

Europese aanbieder

Nationale aanbieders

Er bestaan nationale keurmerken die specifiek geldig zijn voor één Europees land. Deze keurmerken worden meestal ontwikkeld door nationale organisaties of brancheverenigingen en controleren lokaal de regels en wetten voor webshops, zoals consumentenbescherming en producteisen. Als je met je webshop in slechts één Europees land wilt verkopen, is het verstandig om naar de nationale keurmerken te kijken. In Nederland is bijvoorbeeld het Thuiswinkel Waarborg-keurmerk een prominente optie. Voor Duitse webshops is het bekende keurmerk ‘Trusted Shops’ vaak de keuze.

Voordelen van een Europees keurmerk

Een Europees keurmerk biedt diverse voordelen voor jouw webshop:

  • Vertrouwen van de klant: Wekt vertrouwen bij klanten, wat leidt tot hogere conversieratio’s en meer terugkerende klanten.
  • Kwaliteit en betrouwbaarheid: Verbetert de perceptie van jouw webshop als betrouwbaar en van hoge kwaliteit.
  • Concurrentievoordeel: Helpt je onderscheiden van concurrenten door te laten zien dat jouw webshop aan hoge standaarden voldoet.
  • Juridische bescherming: Biedt juridische voordelen door te voldoen aan erkende normen en voorschriften, wat helpt juridische problemen te voorkomen.
  • Internationale herkenning: Maakt het makkelijker om naar andere Europese landen uit te breiden door het keurmerk dat in heel Europa wordt erkend.

Hoe een Europees keurmerk je webwinkel kan laten groeien

Een Europees keurmerk kan aanzienlijk bijdragen aan de groei van je webwinkel op verschillende manieren:

Verbeterde SEO

Webshops met een keurmerk kunnen een betere positie in zoekmachines krijgen. Zoekmachines zoals Google hechten waarde aan de betrouwbaarheid en kwaliteit van webshops, wat kan leiden tot hogere rankings. Dit betekent meer zichtbaarheid en verkeer naar je webshop, wat uiteindelijk resulteert in meer verkopen.

Verhoogde conversie

Het vertrouwen dat een keurmerk biedt, kan leiden tot een hogere conversieratio. Klanten voelen zich veiliger en meer op hun gemak bij het doen van een aankoop op een website met een keurmerk. Dit kan resulteren in meer verkopen en een hogere gemiddelde orderwaarde.

Uitbreidingsmogelijkheden

Met een Europees keurmerk kan je webshop gemakkelijker uitbreiden naar andere Europese markten. Het keurmerk fungeert als een bewijs van kwaliteit en betrouwbaarheid dat wordt erkend in verschillende landen, waardoor je nieuwe klanten kunt aantrekken en je marktbereik kunt vergroten.

Hoe CijferAdvies kan helpen

Onze organisatie biedt uitgebreide ondersteuning voor webshops die Europees willen groeien. Een keurmerk verkrijgen en beheren hoort bij dat proces. We helpen je niet alleen bij het voldoen aan de noodzakelijke eisen, maar ook bij het optimaliseren van je processen om blijvend succes te garanderen. Wij zorgen voor de administratieve kant van het verkrijgen van een Europees keurmerk. Dit omvat het begeleiden door het aanvraagproces, het verzamelen van de benodigde documentatie en het communiceren met de keurmerkorganisatie. Hierdoor kun jij je focussen op het runnen van je webshop.

Een Europees keurmerk biedt aanzienlijke voordelen voor webshops. Het kan vertrouwen en groei stimuleren, en jouw organisatie biedt de nodige ondersteuning om dit te realiseren. Door samen te werken met ons realiseer je een betrouwbare aanwezigheid op de Europese markt.

Inhoud

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.