Nieuws

Nieuws

‘Minimumloon in één keer met 10 procent omhoog’

Plannen over het minimumloon uitgelekt
Hoewel het begrotingsakkoord pas op Prinsjesdag gepresenteerd wordt, zijn verschillende inhoudelijke details eruit inmiddels al uitgelekt. Een belangrijke: het minimumloon gaat volgend jaar in één klap met 10% omhoog.

Extra verhoging minimumloon
Elk jaar wordt het minimumloon op 1 januari en 1 juli aangepast. Maar die stijging is dit jaar vanwege de inflatie niet voldoende. Daarom werd in het coalitieakkoord in 2022 vastgelegd dat het minimumloon extra verhoogd zou worden. Het zou vanaf 2023 met in totaal 7,5% stijgen, in drie jaarlijkse stappen van 2,5%. Het wettelijke minimumloon bestaat sinds 1969 en heeft sindsdien nog nooit een extra verhoging gehad. De verhoging van in totaal 7,5% was dus al uniek, maar blijkt niet voldoende.

Lees verder...

Wat is er op IB-gebied te verwachten op Prinsjesdag?

Met een koopkrachtpakket van €16 miljard hopen de coalitiepartijen de pijn van de gierende inflatie en de onvrede daarover in de samenleving tegen te gaan. Het minimumloon gaat fors omhoog en ook de toeslagen gaan omhoog. De inkomstenbelasting gaat omlaag. Vermogenden en bedrijven gaan meer belasting betalen.

Lees verder...

Onbelaste thuiswerkvergoeding €2,13 in 2023

Er is geen ruimte om de onbelaste thuiswerkvergoeding van €2 in 2022 verder te verhogen dan €2,13 in 2023. In de wet is vastgelegd dat het bedrag van de onbelaste thuiswerkvergoeding alleen wordt geïndexeerd volgens de tabelcorrectiefactor. Daarmee wordt dan rekening gehouden met de inflatie volgens Staatssecretaris Van Rij.
De staatssecretaris van Financiën – Fiscaliteit en Belastingdienst heeft vragen beantwoord van het Tweede Kamerlid Romke de Jong over de onbelaste thuiswerkvergoeding die werkgevers aan werknemers kunnen uitbetalen.

Lees verder...

Begrotingen maken

Bij de start van je bedrijf wil je graag inzicht in je financiën en je geldzaken op orde krijgen. Dit lukt met een begroting. Een begroting is een overzicht van het geld dat binnenkomt en het geld dat je uitgeeft.
Nu je ondernemer bent, staan je zakelijke financiën niet los van je privé-inkomsten en -uitgaven. Maak daarom een aparte zakelijke begroting en een privébegroting.

Lees verder...

Btw webshop buitenland, hoe zit dat?

Het idee kan al enige tijd door je hoofd rondspoken, maar vandaag is het tijd voor actie. Je gaat een webshop beginnen, want daar kun je jouw passie echt in kwijt. Waar moet je nou op letten en wat heb je nodig?
Een webshop is uiteindelijk een middel en niet het doel. Je begint een webshop omdat je een product of goed idee wilt verkopen. Er zitten alleen een aantal voordelen vast aan een webshop tegenover bijvoorbeeld een echte winkel.

Lees verder...

Zzp’er en STAP-budget: bereid je voor op de nieuwe aanvraagronde

Van alle aanvragers van het STAP-budget is 15% zzp’er. Wie in aanmerking wil komen voor de overheidssubsidie voor studiekosten moet er snel bij zijn op 1 september.
STAP-budget blijkt een interessante overheidssubsidie voor zzp’ers. Van de 115.000 mensen die tot nu toe de bijdrage voor studiekosten ontvingen, is 15% zzp’er.

Lees verder...

Ik wil een afbetalingsregeling treffen, hoe doe ik dat?

Als je ondernemer bent, sta je soms voor financiële uitdagingen. Hoe maak je een offerte en wat doe je als je klant niet op tijd betaalt? Ook krijg je te maken met belastingzaken en verzekeringen. En hoe overtuig je een financier van je plannen? Elke ondernemer heeft weleens vragen over geldzaken en financiering. De vraag van deze maand: ik wil een afbetalingsregeling treffen, hoe doe ik dat?

Lees verder...
Een administratie met gratis advies

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.