Starter

Startende ondernemer

Wil jij een lang gekoesterde wens waarmaken en je eigen bedrijf starten? Dromen van een eigen onderneming is één; het ook realiseren, dat is niet zo eenvoudig.

Om te beginnen, moet je jezelf een aantal vragen stellen. Wat zijn de stappen die ik moet doorlopen? Welke rechtsvorm kan ik het beste kiezen? Hoe moet ik mijn boekhouding inrichten en bijhouden? Wat zijn mijn rechten en plichten? Onze CijferAdviseurs kunnen je helpen de juiste beslissingen te nemen. Vooral aan het begin is dat belangrijk, iedere keuze heeft bepaalde consequenties.

Voorkom beginnersfouten

Wanneer je aan de vooravond van een eigen onderneming staat, is het goed bij jezelf te rade te gaan. Welke bedrijfsactiviteiten wil ik ontplooien? Wie zijn mijn klanten? Wat maakt mij uniek ten opzichte van concurrenten? Wat zijn mijn doelstellingen? Heb ik een financiering nodig en hoe pak ik dat aan? Bij CijferAdvies ondersteunen wij je bij het vinden van antwoorden en het uitwerken van een ondernemingsplan. Je kunt zelfs deelnemen aan een intensief begeleidingsprogramma, dat specifiek voor starters is ontwikkeld en waarin wij je coachen en een spiegel voorhouden. Je leert jouw ondernemersvaardigheden ontwikkelen en vergroot je kans op succes.

Administratie bijhouden is noodzakelijk

Nadat je jouw bedrijf officieel hebt ingeschreven bij het Handelsregister van de KVK, word jij als startende ondernemer nauwlettend gevolgd door de Belastingdienst. Je zit vast niet te wachten op alle administratieve rompslomp. Toch ben je verplicht een boekhouding op te zetten en bij te houden. Onze CijferAdviseurs nemen dit graag uit handen. Zij zorgen ervoor dat jouw administratie voldoet aan de fiscale regelgeving en dat jij je belastingplichten kunt nakomen. Ook adviseren zij over de keuze voor een (online) boekhoudpakket en facturatieprogramma of het afschrijven op bedrijfsmiddelen, die je hebt aangeschaft ten behoeve van jouw onderneming. En zij zijn bekend met gunstige regelingen en aftrekposten, waarvoor jij als starter mogelijk in aanmerking komt. In de digitale omgeving die wij voor jou inrichten, volg je jouw administratie op de voet.

Vooruit kijken

Bij CijferAdvies zul je merken dat een goede administratie jouw basis is om verder te komen. Ook richting toekomst denken wij graag met je mee. Met onze rapportages en adviezen kom je vooruit.

Heb je interesse in onze starterbegeleiding? Wil jij hulp bij het opzetten van jouw eigen bedrijf of administratie? Bel 0342 – 400639 en vraag naar Adriaan Koppens, bedrijfsmentor en consultant. Of neem contact op met de CijferAdviseur bij jou in de buurt.

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.