Nieuws

Nieuws

‘Belastingkorting voor de laagste inkomens’

Het kabinet overweegt om volgend jaar een belastingkorting voor werkenden in te voeren meldt de NOS.
Het zou gaan om het aanpassen van de arbeidskorting voor de laagste inkomens, wat leidt tot een hoger salaris. In augustus valt de beslissing hierover. Als parttimers meer gaan werken draagt dat ook bij aan het oplossen van de personeelstekorten. Ook overweegt het kabinet om het minimumloon verder te verhogen. Het kabinet beslist hier ook over in augustus.

Lees verder...

Kabinet wil snoeien in aantal fiscale regelingen

Het kabinet wil deze regeerperiode stappen zetten om het belastingstelsel eenvoudiger te maken. Daarom zullen fiscale regelingen waarvan bij een evaluatie blijkt dat ze niet slagen in hun doelstelling afgeschaft of versoberd worden. Onder meer de investeringsaftrek en de werkkostenregeling staan de komende jaren op de rol voor een evaluatie.

Lees verder...

Coronasteunmaatregelen werkten goed voor mkb

Het mkb heeft in 2021 financieel over de breedte goed gepresteerd, mede dankzij de coronasteun van de overheid. Maar de onderlinge verschillen tussen mkb-ondernemingen zijn groot. Dit blijkt uit het nieuwe SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’.

Lees verder...

Vanaf 7 juni begint TVL-startersregeling

Als een ondernemer is gestart met een onderneming in de periode 1 juli 2020 tot en met 30 september 2021, kan hij vanaf 7 juni 2022 een subsidie aanvragen. Het gaat daarbij om de Tegemoetkoming Vaste Lasten voor starters voor het vierde kwartaal 2021 en het eerste kwartaal 2022.

Lees verder...

Ook bijtelling bij vergoeding alle autokosten

Als een werknemer zakelijk met zijn eigen auto reist, moet de werkgever ervoor zorgen dat de reiskostenvergoeding die de werknemer hiervoor ontvangt, niet zo ruim is dat de onderneming alle autokosten van de werknemer vergoedt. Worden alle autokosten vergoed, dan is er namelijk sprake van een verkapte auto van de zaak, met alle gevolgen van dien.

Lees verder...

Fintech inzetten voor jouw bedrijf

Met moderne techniek een zakelijke lening regelen of je administratie doen. Dat is fintech. Een tak van de financiële sector die sterk in ontwikkeling is. Zowel nieuwe als bestaande spelers bieden fintechproducten aan. Welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Lees verder...

Het belang van goede betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden vormen een belangrijk onderdeel van de algemene voorwaarden van een onderneming. Ze geven aan hoe en wanneer klanten de factuur van een leverancier moeten betalen. Welke afspraken kunnen allemaal worden gemaakt als onderdeel van de betalingsvoorwaarden?

Lees verder...

Personeel inhuren als zzp’er? Vijf oplossingen

Je bedrijf groeit en dan is er ineens dat moment dat je het als zzp’er alleen niet meer aankunt. Of je hebt een grote klus gekregen en hiervoor tijdelijk extra handjes nodig. Hoe pak je dit aan? Vijf oplossingen om als zzp’er je capaciteit uit te breiden: van flexibel tot meer structureel.

Lees verder...

Administratie en boekhouden voor starters

Je bent starter. De financiële positie van je onderneming kennen, is belangrijk. Een goede administratie geeft je daarbij doorlopend inzicht. Het is daarnaast een middel om je onderneming te sturen. Stijgen je inkomsten of juist de uitgaven? Welke klanten hebben nog niet betaald? Je bent bovendien ook wettelijk verplicht een bedrijfsadministratie bij te houden en te bewaren.

Lees verder...
Een administratie met gratis advies

De CijferWijzer

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief met het laatste nieuws op
het gebied van ondernemen, financiële zaken en administratie.